mandag den 30. december 2013

Året der gik.

Hej alle sammen.

Som flere andre bloggere vil jeg opsumere mit 2013.Der skete ikke særlig meget de første 5 måneder af 2013. Jeg var meget trykket af min sygdom, kom næsten aldrig ud, var i dårligt humør og kunne ikke overskue så meget andet end at overholde min behandling... Hvilken faktisk heller ikke gik særlig godt før i april måned.
I marts måned toppede min vægt på 148 kilo, og jeg besluttede med mig selv at det skulle være løgn, jeg skulle ikke over de 150 kilo! Vægten skulle ikke så mig mere ud end den allerede havde gjort.

I april måned begyndte jeg meget småt at komme med ud, en tur på biblioteket eller over og handle. Min angst gik fuldstændig amok, mn jeg var stolt hver gang jeg kom hjem, og IKKE var gået fra butikken uden at få mine varer med hjem. Jeg begyndte at spise sundere og fandt
ud af at det er sunde mad faktisk ikke var så slemt.

den 14. juni begik min mor selvmord, og jeg var fuldstændig ødelagt, de næste 2 måneder kunne jeg kun se mørke, jeg var helt nede i kulkælderen og overvejede i en periode at følge efter min mor. Jeg blev henvist til klinik for selvmordsforbyggelse, og startede der. Min
behandler på angstklinikken skrev en rapport til min sagsbehandler om at han bestemt ikke mente at jeg var klar til aktivering, og vidste ikke om jeg nogensinde ville blive det. (han hentydede lidt at jeg skulle være førtids pensionist)

Men i august/september kom min redningskvinde, Birgit og tog mig under sine vinger. Jeg har siden fået det meget bedre, både fysisk og psykisk. Jeg kommer op hver dag, og bliver konfronteret med min angst, næsten hver dag. Mine behandlere er inponeret over mine fremskridt og min
angst behandler, har trukket sin melding tilbage, og tror at hvis jeg fortsætter mine fremskridt det næste halve år, tror han på at jeg kan starte uddannelse til august.

i november havde jeg fødselsdag, blev 24. Min første fødselsdag uden min mor og det var super hårdt, men jeg klarede den og fik en okay dag trods alt.

Desuden var jeg for første gang i 3 år ude at køre i bus alene, og var også ude og handle alene. Det var også måneden hvor jeg ramte et vægttab på 20 kilo.

Her i december har der været run på, gæster julefrokoster og gaveræs, en måned med 2 svære dage, halvårsdagen for min mors død og juleaften. Halvårsdagen gik super fint, takket være Birgit, men juleaften var rigtig hård at komme igennem og jeg savnede min mor rigtig meget. Birgit og
hendes familie gjorde alt hvad de kunne for mig og jeg fik en okay dag og aften trods alt.

Nu sidder jeg her, dagen før nytårsaften og tænker tilbage på det år der er gået, et virkelig lorte år, med meget få opturer, et år der har været fyldt af tårer, sorg, angst og frygten for hvad der skal ske nu.

Dog vil jeg gerne sende en stor tak ud til dem der har gjort det her år lidt nemmere, i ved selv hvem i er. TAK fordi i har båret mig igennem det her år, jeg ville ikke have klaret det så godt uden jer. I betyder rigtig meget.

Og lad os så håbe på at 2014 bliver bedre for mig end 2013 har været, jeg krydser og ber i hvert tilfælde alt hvad jeg kan!

Til sidst har jeg et spørgsmål til jer: Jeg har skrevet flere blogindlæg igennem december, er i glade for det? Er det træls, eller er det ligemeget? Skal det fortsætte i 2014?


Godt nytår alle sammen, og pas nu godt på jer selv og hinanden. See you on the other site!

- Mette

4 kommentarer:

 1. Det gør mig ondt at høre, at du også har mistet en af dine forældre. Jeg mistede også min far til selvmord for snart to år siden. Man kan godt føle, at alting kan se sort ud, men tro mig, det vender og stille og roligt finder man lys igen.

  Rigtig godt nytår.

  Knus Helena

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din besked.

   Det er jeg ked af at høre Helena, hvis du ønsker at snakke mere må du meget gerne skrive til mig på facebook - Mette Stevnsborg

   Håber du er kommet godt ind i det nye år.

   Knus

   Slet
 2. Ha et riktig godt år :) godt nyttår

  SvarSlet

Tak for din kommentar. Jeg vil svare hurtigst muligt :)